האם הריטלין והקונצרטה הן הדרכים היחידות לטפל בהפרעת קשב? האם אפשר לשפר את הקשב והריכוז באופן טבעי? ומה אפשר לעשות כדי ללמוד מתמטיקה בלי לקחת כדורים?
כמורה לשעבר, איני יכולה להתעלם מהעובדה שילדים רבים אינם מוצאים את מקומם בכיתה ובמסגרות אחרות בשל הפרעות קשב, דבר שמקשה על יכולת הלמידה שלהם, גורם לעיתים לבעיות חברתיות, מוריד את ביטחונם העצמי ועוד…
הפתרון הידוע והטרנדי הוא תרופות הריטלין והקונצרטה, שהפכו להיות מצרך מבוקש כמעט בכל בית, ולא קיימת היום כיתה בבתי הספר בישראל שאין בה מספר רב של ילדים המקבלים ריטלין.
אבל האם ריטלין היא הפתרון היחיד?
ישנם מקרים שאין ברירה, אך בחלק גדול מהמקרים – אין צורך לקחת ריטלין ולהפך. אפשר להגיע לשורש הבעיה ולפתור אותה באופן טבעי – נטורופתי.
עפ"י הגישה הנטורופתית קיים קשר בין גורמים תזונתיים לבין הפרעות קשב וריכוז והיפראקטיביות, זו גם הסיבה שעם השנים ההפרעה הולכת ותופסת תאוצה.
הגנטיקה של בני האדם לא השתנתה עם השנים, אך לעומת זאת הרגלי האכילה, אורחות החיים והגורמים סביבתיים השתנו באופן ניכר.
לאורח החיים ולתזונה יש השפעה משמעותית על בריאות והתנהגות ואיפיון נכון יכול להקל משמעותית על תופעת הפרעות הקשב וההיפראקטיביות.
הגורמים התזונתיים והסביבתיים החשובים שמשפיעים על הפרעת קשב והיפראקטיביות הם צריכת מזונות עתירי סוכר, פחמימות פשוטות, צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, יחס בין צריכת פחמימות וחלבונים בארוחות, חסרים תזונתיים שונים, כמו חסר ברזל, אבץ, מגנזיום, ויטמיני B, חוסר בחומצות שומן חיוניות, אלרגיה ואי סבילות למזונות (לא תמיד מודעים לזה), הרעלת מתכות כבדות, קנדידה וסטרס.
בגישה הנטורופטית בשלב ראשון מתייחסים למגוון הגורמים ושואפים לקבל תמונה מלאה המשרטטת את הסיבות האינדיבידואליות להפרעת קשב. בד"כ שילוב של תשאול נטורופתי ואבחון אירידיולוגי מספקים תמונה זאת ומתוכן ניתן לבנות טיפול המפחית בצורה ניכרת את הצורך בשימוש התרופתי ולעיתים אף מעלים צורך זה..
הטיפול הנטורופטי מתמקד בבניית תהליך שינוי אורח חיים ותזונה אישית. השינוי מבוצע בתהליך הדרגתי בהתחשב ביכולות של כל אחד ואחת, תוך בניית תפריט יחד עם המטופל ומשתנה במהלך הטיפול עפ"י צרכיו. יש מצבים ששינוי תזונתי בלבד לא מספק מענה שלם. ובמקרים כאלה ניתן מענה טבעי באמצעות צמחי מרפא בהתאמה אישית.
לעיתים נשקלות שיטות דיאטה לאבחון של מזונות אלרגניים או דיאטות ניקוי בסיסיות , במיוחד עם נלקחות תרופות לאורך זמן.
כשיש צורך במתן מענה רגשי, ניתן לעשות זאת במגוון טיפולים תומכים כמו פרחי באך ושחרור חסימות פיזיות ורגשיות באמצעות רפלקסולוגיה.
אם אתם הורים לילדים שאובחנו עם הפרעת קשב וריכוז, או אם אובחנתם כבעלי הפרעת קשב וריכוז, אני מזמינה אתכם ליצור עמי קשר ולקבוע פגישה. ניתן להקל או לפתור את הפרעת הקשב וההיפראקטיביות בלי ריטלין, בדרך טבעית, בריאה, מבריאה וללא תופעות לוואי.